måndag 28 februari 2011

1 km

Idag lyckades jag springa 1 km på löpbandet, en jätte prestation för mig... Men säkerligen för andra inget alls.
Men jämfört med då jag började och knappt orka springa 100 meter, och va då helt slut.. Idag sprang jag 1 km som sagt och jättenöjd med det. Men ska försöka trimma upp flåset mera.
Efter 1 km på löpandet va det dags för 30 mins pulspass, kändes bra trotts 1 veckas uppehåll. Thomas gick runt och heja på oss, då känns det extra bra! =) Tack Thomas!! Du får gå ut i ringen oftare och heja på =) Johan brukar också va ute i ringen ibland och heja på!! När dom gör det får man extra styrka och pressar sig lite till! Så idag vart det alltså 1 km på löpbandet, 30 mins pulspass och ca 2-3 min med tyngsta rockringen. =)

Hemma vid 15 tiden, dags då att fixa maten åt mig. Så slängde ihop en smarrig räksallad och egen gjord tzatsiki till den =) *mums* Till kvällsmat sen vid 18 får det bli en choklad shake =) 


                                         Ha en fin kväll alla!!

söndag 27 februari 2011

Softshell

Idag vart det några timmar på stan, vart in och träffa en kompis och hennes dotter. Vi började med en fika på ett kafé, eftersom ingen av oss visste att affärerna öppna kl 12. Så vi fick stå ute och frysa lite tills kaféet öppna. Fika och sen gick vi in i dom andra varuhusen, letade efter typ "college" tröja till dottern. Lite tjockare tröja, utan luva eller dragkedja. Men fanns inga alls, alla barntillverkare av kläder tänker då inte på att det ska vara varmt och praktiska kläder. Utan snyggt och tunt, det kan man inte sätta på en 15 månaders barn! Så får leta vidare....
 
Men när vi ändå va på Intersport så tänkte jag kolla på en tunnare jacka (åt mig). Samma veva fick jag kollat hur figurmåttet var, efter tappat -31 kg. Letade efter den största storleken som vanligt, som va strl 46, får bära eller brista tänkte jag... och döm om min förvåning!! Fick på den och det gick att stänga den utan problem!! Så en svart softshell jacka märke Northbrook strl 44 fick följa med mig hem =) Fy faskien va jag har kämpat och ska fortsätta kämpa!! Så hoppas nästa vecka ser bättre ut för min träning!!
 

fredag 25 februari 2011

Wien

Vart fullt upp och min träning har blivit lidande! =( Nya tag nästa vecka! Här ska kilona rasa, är snart vid mitt stora del mål..typ 5 kg ifrån.. ;) Sen ska yttligare fler kilon bort, så är det bara!! *kampen fortsätter*

Jag och sambon har bokat en mys weekend till Wien i slutet på Maj, ska bli skönt och mysigt att få komma iväg bara han och jag! Ladda om och bara njuta och må gott! :D

Idag fredag va jag på arbetsintervju hos PEMA, dom skulle höra av sig nästa vecka..får se hur det går!

Helgen blir det inte mycket som sker, får se vad jag och Emma hittar på! Nån som kanske vill passa Emma så jag  kan träna?! Eller kanske hon kan lämnas i receptionen på Itrim, så kan dom underhålla henne så jag kan träna.. hehe sambon ska jobba hela helgen... så honom kommer vi knappt se..

               Ha en riktigt fin och trevlig helg alla!! =)

tisdag 22 februari 2011

OP Överskåp

Idag har det satts upp överskåp i köket, och luckor och hyllplan har kommit på plats. Vart så fint så. =)
Överskåp på plats

Luckorna på plats =)

Haft dotterns farfar här på besök, han va nyfiken på hur köket såg ut. Han tyckte det va fint och en stor skillnad mot hur det såg ut från början.
Senare kom en kompis och hans familj på en snabb fika! =) Va kul att se dom!

Nu dags att göra kväller... Imorgon är det pulspass dags, löpband och rockrings dags =)

måndag 21 februari 2011

Vår Ruset 2011

Idag efter pulspass, samt löpband och rockring så tog jag mig i kragen och anmälde mig till Vår Ruset via Itrim centret där jag går. Ska bli trevligt,och roligt och jobbigt!! ;) Så blir hårdträning nu på löpbandet.....fast man kan ju gå också :D Så hoppas många anmäler sig nu på centret så vi blir ett gäng som tar oss runt! Kom igen nu!! =)
Hemma fortsätter köket ta liiiite form, nu fått upp en "bärlina" så vi kan sätta upp överskåpen. Ska pyssla med det imorgon då snuttan är på dagis. Så vi kan få nåt gjort där ute ;) Hon är ju så snäll och (S)hjälpa till..hehe

Fick ett samtal på em, ska på arbetsintervju på fredag fm, så håll tummarna nu!! Om ingen annan har ett jobb att erbjuda mig?!

                                     Ha en fin kväll!! 
 
Ser att många är inne och kollar min blogg, det är kul!! Fortsätt så, ni får jätte gärna kommentera =)

Måndag - Pulspass

Tiden bara springer iväg, redan måndag igen.
Fredagen tillbringades på IKEA och köpte handtag och annat till köket som behövs. Bara en sak, hjärnan har försvunnit när jag gått ner i vikt.. Packa in allt och åkte hem, men vi glömde dotterns sulky vagn.... Så fick ringa då vi kom hem och dom hitta den. Så lördagen åkte vi tillbaks dit handla lite till och hämtade vagnen. Vart ett Biltema besök också... Just nu går man lite som på nålar här hemma, har en sambo som håller på att bli sjuk tror...ont i kroppen och allmänt stingslig.. Inte så kul för en annan, så hoppas skiten bryter ut snart!!!

Idag måndag ska vi försöka fixa lite i köket och ev få upp nåt överskåp!
Ska även iväg och göra att pulspass, löpband och rockring...ska bli skönt!!

torsdag 17 februari 2011

Det tar sig...

Idag torsdag är dottern på dagis för 3 gången denna vecka * I Like * Och när det funkat så har jag kunnat ladda om batterierna när jag fått "egen tid" Gjort typ inget och bara varit, istället för göra allt och inget. Sambon ligger och sover efter nattens jobb, ska iväg inatt igen och jobba. Så fått extra egen tid ;)

Tar form

Tar form

Fint =)

Köket börjar ju ta form, även om det är en BIT kvar, men fått underskåp, diskbänk och vatten på plats. Så nu kan man diska och laga lätt form av mat, pga fläkt brist. Men hoppas vi kan råda bot på fläkt bristen i helgen sen..
Ska iväg till IKEA imorgon och köpa handtag och lite som fattades då köket kom hem.

Ska iväg och hämta dotter om ett tag på dagis, ska gå och handla lite innan till middagen. Blir helstekt fläskytterfilé med broccoli, blomkål och grön sallad till för mig...sås ska det vara också! =) Dom andra ska även få potatis till.

onsdag 16 februari 2011

Vågen visade minus =)

På kvällen har jag vart iväg på ett Pulspass, löpband och rockring. Efter det så va jag på gruppträff, det va bra. Handlade om motivation och ramar.
 
Innan träningen ställde jag mig på vågen, trodde på plus...men vågen visa minus *ler* -0.9 kg på 2 veckor..inte så jätte mycket, men minus ialf =)

Så här ser det ut ifrån min viktstart: 

På deras våg får man fram massa saker, så man får en remsa med massa info på. Har ingen sådan remsa ifrån absoluta starten, men en ifrån 22/9. Började den 15/9... Så efter 5 månader ser det ut så här! *ler*
Vikt: -30.7 kg

BMI: -11.2
FAT%: -8.3%
FAT MASS: -20.6 kg
FFM: -4.7 kg
TBW: -3.4 kg

Gruppträff

Idag är det en del som sker, dottern ska på sitt första tandläkare besök. Så tror liten börjar bli stor, hon är 15 månader. =) Va tiden går fort!!

Fick iväg dottern till dagis imorse, wow 2 ggr denna vecka!! Hoppas det fortsätter så här nu...men kommer säkert nåt bakslag snart.. Men tänker posetivt! ;)

Ikväll är det Pulspass och Gruppträff som står på menyn, även en vägning.. Spännande och se va det visar efter trassel med matlagning och inget vatten i köket.. Återkommer med lite siffror ikväll sen när dottern sover. 


                                Ha en fin dag! =)
 

tisdag 15 februari 2011

Dubbel Yes!!

Idag kom efterlängtade rörmokaren igen, så nu har vi vatten i köket!! Diskmaskinen har fått köra 2 vändor redan =) Dottern har vart på dagis idag, så därav dubbel yes! Vi har haft lite motgångar ett tag nu.. Så hoppas det vänder nu och att dotterns mage ska sköta sig så hon får vara mer på dagis =)

Snart dags att fixa mat åt mig, sen blir det dotter lek och mys för hela slanten... Älsklingen är iväg och jobbar em idag igen...

måndag 14 februari 2011

Pulspass =)

Tjohoooo, idag vart det ett pulspass. Så skönt det var att få svettas lite, körde lite löpband och rockring också =) Försöka få upp flåset lite så kanske jag ställa upp på Vår Ruset i maj...

Idag är det ju Alla Hjärtans dag, köpte rosor till älsklingen efter träningen som han fick när jag kom hem. Han satte dom i vatten och gav sig iväg för att jobba eftermiddag. Får mysa lite med honom sen när han kommer hem...
Jag och dotter fixade lite mat, och så har jag diskat upp lite saker. 

Eftersom rörmokaren ska komma och laga avloppsröret imorgon. Så vi äntligen kan börja använda diskmasinen och diskhon och det.. så låst man är när det inte funkar.
 

Till kvällsmat så vart det en Meal bar Chocolate Crisp, så gott till kaffet!! Dottern fick en banan så jag fick ha den ifred ;)


Ha en trevlig Alla Hjärtan dag alla! <3 

söndag 13 februari 2011

Kalas

Ja då har denna vecka gått, hunnit med en del hemma med köket. Men det där jäkla vattnet... jag och sambon slitit som djur för att få bänkskiva och skåp och diskbänk på plats. Höll på in till 00:30 på fredagsmorgonen, upp med tuppen kl 7:30 och invänta rörmokaren som skulle komma och koppla på vårat efterlängtade vatten, kl 13 ännu inte dykt upp.. Ringer firman, får då veta att vi skulle ha ring, ända vi skulle ringa va OM vi INTE hann klart. Så straxt efter kl 15 kommer dom och kopplar in diskhon och allt är bra, tills vi ser att det läcker vatten ifrån avloppsröret!! NEEEEEEJ, gammalt rostigt jäkla skitrör sitter där.. Dom kan tyvärr inte fixa det, så Tisdag kommer dom och fixar det..*suck* Som tur är så är det tisdag snart igen... Så då jäklar ska jag ha vatten i köket!! Vill inte diska i handfatet, vill kunna fixa mat!! Min diet fixar inte detta!!! SHIT!!!
Nya friska tag, SKA träna Måndag, Onsdag och fredag!! MÅSTE! Står ganska still på vågen, men tror jag gått upp nu denna vecka med röran/kaoset i köket... Vill gå ner, ska ner!

Nu till nåt trevligare, vi skulle åkt upp till mina föräldrar i fredags redan...men med tanke på snökaoset och rör problem så fick vi åka lördagen istället. Skulle upp och fira våran älskade pappa som fyllt jämt, så jag och min bror bestämt att vi skulle bjuda ut han på restaurang. Jag, sambon, dottern, min bror och hans sambo och så mamma o pappa så klart! Så vi bjöd dom båda =)
Sen åkte vi hem och fira honom med kaffe och tårta och paket! Han vart så glad och nöjd så.

Ny vecka, med nya friska tag! Ska fixa detta, men behöver all hjälp och stöttning jag kan få efter vägen!! Ni får jätte gärna lämna en liten rad efter ert besök!!

onsdag 9 februari 2011

Börjar ta form...

Igår va jag och lämna dottern på dagis, vidare till Bauhaus och köpa saker inför kök fixet. Sen till Itrim då dom öppnade och gjorde mitt pulspass, vart även löpband och rockring :) Det va skönt, få svettas lite ;)
Sen hem till sambon som fått besök av röris, byte av vattenstam eftersom vi fixar köket, så sagt till grannar att vattnet skulle vara avstängt. Innan röris åkte kapa dom av ett rör som gick in i vägen och trodde den va pluggad på andra sidan (hos grannen), eftersom dom hade redan nya stammar. Sagt och gjort så kapa dom av den och putta in röret i vägen. Vi glada och nöjda och röris åkte, senare kom grannen och knacka på och undra hur det gick. Kanon sa vi, det är klart, dom kommer på fredag igen och ska göra det sista...jaså sa han? Öhh undra vi, ja jag har inget vatten sa han.. Konstigt sa vi, så han och sambon ner och kolla källaren och kranarna där. Allt va på kopplat...hmm tänkte vi vidare. Tills jag sa att rörer kanske gick in till honom, och nu har han inget vatten.. Sambon gick in och kolla, jo då hans rör satt löst...*shit*!! Så vi gjorde att grannen inte fick nåt vatten, skumt ialf att han fick sitt vatten via oss.. Men nu är det löst ialf, så han fått vatten. Röris kom idag och rädda oss! Men på fredag sen kommer dom och kopplar på det igen. Inte roligt att diska i handfatet direkt... Den ända lösningen just nu..

Idag har vi byggt bänkstommarna till underskåpen, så jag har byggt, borrat med slagborrmaskinen, pluggat och skruvat. Även börjat sågat ur bänskivan för vasken, men får fortsätta med det imorgon. Sen är den delen klar och röris kan komma =) Så jag har fått träning idag.. ;) Får se mer bilder en annan dag...

Ett kök

Mera kök

köket
 

måndag 7 februari 2011

Röris

Idag va röris här och kolla läget på våran vatten stam som ska bytas, innan vi kan sätta upp nya köket som ligger här i vardagsrummet och väntar på att få komma ut i köket. Så imorgon kommer dom och börjar byta stam! =) Blir kanon NÄR det blir KLART =)



Idag ringde svärfar och ville få skjuts hem ifrån sjukan, han vart glad för att få bli utskriven. Så tror han kommer sova gott inatt, inga sköterskor som springer och kollar honom, och inga "andra" som stör på nåt sätt.

Annars idag har det inte hänt mycket, väckte sambon vi 12...tror han skulle fått sova längre... Så trist med en sur och off sambo, men förstår samtidigt honom efter 2 st 12 timmars nätter... Nu är han fri 1 vecka, så då ska det tränas för min del. Vete 17 hur jag ska få träning och hans 6 skift schema och gå ihop. Kanske Itrim skulle börja med barnpassning, då hade det inte vart några problem. Tror inte dottern skulle ha nåt emot att springa runt där och pilla och röra på allt. Charma en och annan person.. Men får försöka få detta pussel att gå ihop. Eftersom jag så gärna vill få detta och funka, nu när jag redan fått bort 30 kg..men mer ska ju bort...så det måste lösa sig!



                                   Ha en fin kväll alla!!

lördag 5 februari 2011

Sjukhus

Idag hjälpte jag sambons bror med att få hem deras fars bil, eftersom han ligger på sjukhuset...
När den va hemma styrde vi mot sjukhuset för att hälsa på honom. Han va inte så jätte förtjust att vi kom, men tror ändå han vart lite glad. Han verkade jätte trött och medtagen.. Så det vart inget jätte långt besök. 
                                     Krya på dig svärfar!!

Hunnit plockat dotterns saker ex antal ggr och lagt i hennes lekback, sekunder senare ser det lika dant ut igen..hehe Plockat ner henne ifrån bokhyllan, jätte spännande och krypa på den. Sen när köket är borta ur vardagsrummet kanske inte bokhyllan blir lika intressant, eftersom visa saker står lutad mot den. Lite mer utrymme på att kunna krypa på ;) 

Dottern sover, ska njuta lite av lugnet... Sambon är iväg och jobbar 12 timmars natt, samma sak imorgon för hans del.. 


                    Ha en trevlig lördags kväll alla!! :)

fredag 4 februari 2011

Ibland blir det...

Inte som man tänkt sig..

Skulle ha gjort pulspass idag.. Men gjort annat, tvättat och plockat..

Vi fick ett samtal av sambon bror om att deras pappa halkat på en isfläck och skulle köras till akuten med ambulans. Ingen vet hur länge han vart liggande på marken, själv mins han inget. Han vakna till och var väldigt förvirrad, så hans kollegor körde honom till sjukan i Finspång. Där ifrån sen ambulanstransporten till Norrköpings akuten. Brodern  har vart med pappan på sjukhuset, va många på akuten med halk olyckor... Han fick göra en skall röntgen, och dom hittade en blödning. Så han vart inlagd, så imorgon lördag ska jag, dottern och sonen som va med på sjukan åka och hälsa på honom. Fixa hem hans bil ska vi också göra ifrån hans jobb... Så hoppas nu inte blödningen blir värre och han måste operera sig... *Krya på dig tankar*

Har lagt dottern för natten och fått liten egen tid, sambon sover...ska snart upp och iväg och jobba natt..

Dotter leker med mammas rester

Riktigt piller göra, i och ur med sugröret många ggr =)

Mat och pulspass

God Morgon alla läsare, tror inte ni är så många än så länge.. ;)

Försökte få min mobil att synka med datorns bluetooth igår kväll, men gick inte.. För jag hade tydligen inte bluetooth i datorn, trodde det.. Ja ja, fick maila över bilderna istället som jag tog med mobilen igår. 

Igår så hände inte mycket, va hemma och myste med dottern. Sambon jobbade em, så vi lekte och busade.


Idag så blir det pulspass, ska bli gött!! Ska rockas rockring och lite löpband också. Lite kvälls mys med sambon innan han ska iväg och jobba natt.

Dags för frulle, lätt yoghurt 0.5% ca 2 dl, 1dl musli blandning sund och gott (torrt) hehe, ca 1 dl blåbär, 1 ägg. Sen sköljs det ner med en kopp nybryggt kaffe. =)


Köks renovering på G

Min middag, så gott så!
Den bestod av bords kyckling, färdig stekt i påse. Wok grönsaker, champinjoner
och en skvätt
Sweet'n Sour sås. Grönsallad och en halv tomat upp klyftad
Kl 18:00 drack jag en sån här goding =) Mums









torsdag 3 februari 2011

Öppet hus på Itrim Norrköping

Hej

Berätta för dina vänner att vi har Öppet hus!
 Erbjudande till alla som startar.
Torsdag 3:e & Lördag 5:e februari

Vi berättar om vad du får som motionskund, du får även prova på vår enkla, effektiva och roliga ”Puls”-träning som endast tar 30 minuter. Vi berättar även om vårt världsledande program för varaktig viktminskning. Du får en gratis kroppsfettsmätning.
Anmäl dig redan nu 011-231100 norrkoping@itrim.se

Torsdag 3/2 kl 16,00-19,30
- kl 17,00 information för dig som vill bli motionskund
- kl 18,30 information för dig som vill bli viktminskningskund

Lördag 5/2 kl 10,00-13,00
- kl 10,30 information för dig som vill bli motionskund
- kl 12,00 information för dig som vill bli viktminskningskund

Vi bjuder på
Provsmakning av våra måltidsersättningar
Konditionstest i Hälsospåret, bokas
Gratis träning under dagarna
Kroppsfettsmätning
Tävla och vinn presentkort
Erbjudande till alla som startar.

Du som redan är kund hos oss är självklart lika välkommen som vanligt! Ta gärna med nära och kära för att visa vart du tränar.
Varmt välkommen

onsdag 2 februari 2011

Första blogg inlägget om min viktresa... =)


Har börjat en fantastisk vikt resa, sen den 15 sep 2010 till den 2011-02-02 så har jag tappat 30 kg. Går på ett viktcenter som heter Itrim, du har säkert sett trailer på tv eller annonser på nätet etc. 15 sep 2010 på började jag min viktresa hos Extravaganza, from den 1:a oktober hos Itrim. Den 1:a oktober skrev jag på ett 2 års guldkunds medlemskap hos Itrim.  För att kunna få all stöttning och hjälp som jag kan få på denna väg.

Hur har jag gjort då?!

Jo, jag rivstartade med 3 veckors snabb diet, då fick i mig 600 kcal/dag uppdelat på 4 mål. Första 3-4 dagarna var ingen lek, men sen gick det bättre och bättre. Sen gick det över förväntan bra.
Sedan från vecka 4-12 så gick jag på en LCD diet, då fick jag i mig 800 kcal/dag uppdelat på 4 mål.
Vad gjorde jag mer då?? Jag körde 3 pulspass i veckan, dock ibland hann jag bara med 2 pass.
Körde även lite motionscykel, crosstrainer och rask promenad på löpbandet. Även raska promenader på morgnarna, eller under dagen då det gick.
Under denna 3 månaders period så tappade jag 23 kg.

Produkterna jag använde var, Itrim´s egna produkter som de tagit fram.
Nu är jag i en fas då jag äter varierat 2+2. Äter 2 LCD produkter om dagen, och sen 2 vanliga mål mat.
Äter inga kolhydrater iform av pasta, ris, potatis, bröd etc… Dom ska jag utesluta så länge jag vill gå ner i vikt. Min form av kolhydrater består av blomkål, broccoli etc, de nyttiga kolhydraterna.
Äter enligt handflatemetoden då det gäller protein intaget, och kolhydraterna/frukt äter man enligt knytnävsmetoden. 1 handflata + tummen protein och 3 knytnävar kolhydrater, alt 2 knytnävar kolhydrater och 1 knytnäve grönsaker.

Handflate metoden kan du läsa om här:
http://itrim.se/dyndefault.asp?p=7726

Allt annat finns på deras hemsida och mycket annat! Itrim

Idag har jag kört ett pulspass, rockat rockring, sprungit lite på löpbandet.
Även vart på gruppträff nr 6 =)
Stått på deras våg har jag gjort också, viktminskning på -1.3 kg sen förra vägningen.
Så nu är det totalt 30 kg borta på mig! 
Tack Itrim för stöd och hjälp!! Mer ska bort! ;)