måndag 30 maj 2011

Hemma igen

Söndags eftermiddag tog vi svensk mark igen, alltid lika skönt att komma hem :) Var inte bara resväskan som lyckades gå upp i vikt på resan...*suck* Men jag gjorde ju själv mina val och var inställd på att gå upp! Men ändå blir man förvånad eller hur man ska säga.. Så nu är det nya tag att fixa detta! Men det fixar sig! =)

Hade fått ett brev ifrån sjukvården... ska dimpa ner en remiss inom 3 månader! *spännande*

Resan har vart bra och mysig, bara få vara och slippa passanden! Så vi har gått och gått och gått.. snittet låg på ca 1,5 mil om dagen! Så gissa om trötta ben *ler* Sett mycket, så man tänker man ska berätta om det när man kommer hem..och då kommer man knappt ihåg vad man sett..*ler* Men vi sett en del olika kyrkor, vart på Naturhistoriska, såg även Spanska ridskolan, var in i deras shop.. Men såg ingen häst eller uppvisning.. *dyrt* Stephansdomen var stor och pampig... Har säkert missat nåt...

Några av besöks ställena:

Schönbrunn

Fontän

Pampig fontän

Jag och fontän

jätttte spindelnät

Vårat sommar hus ;) hehe Schönbrunn

Itrim och fin vy
Trädgård/park

 

Votivkirche




                                      

Naturhistoriska museet i Wien (Naturhistorische Museum)

Fin

Berömda saken

Sitt paus

Mega gädda

Ser ut att ha suttit för länge...


Ego bild..hehe

Wurstelprater

Gammalt pariserhjul

Tivoli

vy ifrån pariserhjulet


vy

vy

vy

vy

Gamla hjulet


En korg på gamla hjulet


Äkta ponny karusell (video snutt)

Donauturm
Högt torn med café och restaurang.
Cafét snurrar.... Så man kan se runt ordentligt...



Snurrande cafét =) (video snutt)

 

GOD NATT! =)

fredag 27 maj 2011

wien dag 2

God förmiddag på er! Igår hade vi en kanon dag, såg en del kyrkor, var på naturhistoriska och gick. Maten här nere funkar ännu inte.. :-( hotell frukosten är inget för mig. Men syndar med 1 macka och 2 koppar kaffe och en halv choklad bar..fast ölen gör ju inte det hela bättre ;-) Men vi är ju på mini semester, men får inte släppa helt.
Igår hade vi kanon väder, klarblå himmel och varmt. Idag lite mer mulet. Vi ska snart ut och turista igen. Känns i benen idag att vi gick rejält igår. :-) får se om jag kommer upp i samma siffror idag ;-) Kan ju erkänna att jag somnade ovaggad igår, hann höra 2 låtar med Ulf Lundell sen borta.. Dags att fixa sig för dagens äventyr! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.8

torsdag 26 maj 2011

wien

Mot city i Wien och leka turister.. Spännande och se hur man får ihop maten här nere... Ha det!
Published with Blogger-droid v1.6.8

onsdag 25 maj 2011

Wien

Ska snart göra duschen och kl 16:15 kommer våran skjuts till bussen som sen tar oss till Arlanda! :)
Verkar just nu som ask molnet är på våran sida *jippi*
Ska bli skönt och mysigt att få komma iväg några dagar och ladda om!
Super mega TACK till mina älskade föräldrar som ställer upp och passar dottern :D *TACK*


Dags att logga ur och fixa lite...

Åter på söndag em igen :)

söndag 22 maj 2011

Sov morgon =)

Idag var det lyx morgon, fick sovmorgon till nästan kl 08:a... Då vaknade lillan och det var dags att kliva upp och börja dagen. Pava välling till lillan, och frulle till mig och kaffe så klart =)
Hunnit plocka ur och i diskmaskinen, marinerat köttet inför kvällens grillning då sambon kommer hem ifrån jobbet. Idag efter att dottern har sovit lunch så bär det av in till Peking, ska handla "mat" åt mig...hann inte det igår. Var ute och vårstädade med föreningen och sen hem så lillan fick sova lunch och hon vaknade efter dom hade stängt.
Ska nog ta ut lillan på en cykel tur sen, eller om vi tar en promenad med vagnen... Återstår att se..

Ska lägga upp en 9 månaders bild sen så får vi se om det är någon mer skillnad..





Ha en fin dag!

lördag 21 maj 2011

Lördag

Då var det lördag igen och man är ledig =)
Fattar inte vart veckan tagit vägen, men har ju jobbat så dagarna har rullat på! Mycket nytt att lära sig och fysiskt arbete, så varje dag är ett träningspass. Kanske därför vågen visar liiite plus.. Får väga mig på Itrim Mån eller Tisdag och se vad deras våg säger..hehe
På jobbet så monterar vi ihop el-centraler som brukar kunna stå efter vägarna..små gröna/röda plåt "stugor". Så jag har popnitat utav bara helsike..hehe Gratis träning, me like ;)

Lördag som sagt, idag är det vårstädning med föreningen där vi bor. Får se hur det går med tanke på vild dotter, och sambon jobbar 12 timmars förmiddagar i helgen. Vi får vara med en stund ialf.
Måste in till centret och köpa "mat", nästan slut! Inte alls bra det ju ;)

Måltiderna på jobbet funkar bra, tycker jag borde gått ner lite eftersom man man rör sig ca 7 timmar och sitter knappt 1 timme.. Men druckit en del vatten som jag knappt gjort innan, kanske kroppen redan börjar bygga på sig...Återstår vad vågen på Centret säger om den saken..

Onsdag-söndag kommer tillbringas i Wien, så mysigt och härligt det ska bli. Åka barnfria, bara sambon och jag. Få mysa och ta hand om varandra! Sånt gillas och behövs!! Så dom dagarna vet jag inte riktigt hur maten kommer funka, men ska ta med lite shake´s och bars ner dit. Och gå massor och titta på saker och ting. Då kommer det troligen vara helt tyst ifrån mig, men kommer rapportera sen när jag kommer hem igen. :)

Nu är det straxt dags för frukost, mums.. börjar knorra i magen!

Ha en toppen fin och skön helg alla!! =)



tisdag 17 maj 2011

Ont i fötterna

Igår måndag var det fullt upp, först iväg och jobba 07:00-16:00.. Så jäklar vad jag popnitade plåt igår =) Även idag ;) och kommande dagar.. =)
Vidare in till Itrim, var där så tidigt så jag hann pulspass träna innan VårRuset.. 18:15 gick vi samlad trupp upp till Centralbadet där VårRuset gick av stapeln! Jag hoppa in i jogging gruppen, tog mig runt på 40 min eller vad det vart... Ingen riktig koll.. Men räknat och kollat lite på tider.. Men exakt tid har jag inte. Tog mig runt 5 km ialf, joggandes och snabb power walking! Väl i mål fick man medalj och en påse med lite saker i som man fick. I Itrim tältet fick vi god mat, kalkonspätt, lammspätt, potatissallad, grönsallad...så gott det var! :) Hela truppen gick sen vidare till NT:s röda soffa och tog en gruppbild =)

Kan idag erkänna att jag har ont i mina fötter... Inte bara rusets fel, utan nya arbetskor.. Kännts lite bättre idag då jag tog med ett par gamla arbetskor till jobbet.. Men känner att jag lever, ont och öm i kroppen ;)

Jag tar mat =)
Jag kommit i mål =)

 
Hela Itrim gänget som deltog =)

Härliga rygg tavlor, "Målet är nära" =)



Hoppas nu ingen misstycker med bilderna som andra är med på..
Säg till så tar jag bort dom!! 


söndag 15 maj 2011

Den nya vardagen

Helgen springer på som vanligt..

Fredagen den 13 brukar väl annars vara en dag som många förknippar med otur... Men för mig vart det en tur dag! Fick ett jobb! Så skönt och kul, tjäna pengar och känna sig som en värdig människa igen! =)
Var också till VC, läkaren skulle skicka remiss men skulle inte hoppas för mycket.. Återstår och se vad beskedet blir...

Lördagen så var vi till dottern farfar och hälsade på, på vägen dit hämtade vi upp husvagnen så den fick röra lite på sig, bytte till sommar däck på 95:an. :) Båda ska besiktas på tisdag, så håll tummarna nu!!
På kvällen var det Bob Marleys minneskonsert här i byn, så skönt att gå dit nykter! När man ser alla andra fyllehundar, unga som äldre.. Så det enda band vi hörde live där var ju Kalle Baah, men hörde dom andra banden eftersom vi bor ganska nära. :) Träffade på min fina och solbrända kompis som jag hjälpte när hennes pass gått ut! Så glad och tacksam hon var för min hjälp! Kul att kunna hjälpa när jag kan! :)

Söndag har börjat och jag och dottern har vart uppe sen kl  07, frukost intagen och snart 2:a koppen kaffe =)
Sambon sover ännu, men ska försöka få upp honom straxt..

Måndag innebär att börja jobba kl 07:00 ska jag stämpla in!
Så Thomas, du lär inte se mig kl 07 i cirkeln en tid framöver ;) hehe
Men vid 17 tiden är det inte omöjligt :)

vad innebär detta nu då med min diet kamp, jo nu blir det verklighet..få livet och mat rutinerna att gå ihop. Nu när jag har vart arbetslös har det inte vart några problem att följa tiderna.. Borde inte bli nåt bekymmer nu när jag börjar jobba heller, blir att ta med frukosten och lunch och mellanmål till jobbet! Så det ska funka! Och när jobbet är slut så får jag åka in och träna.


Ett annat plus med detta jobb är att det är 7-16 jobb, måndag-fredag.. så dottern behöver ej vara på nattis och behöver inte gå 6:20-16:30 varje dag..utan nån dag bara!


Ni får ha en toppen dag alla!! =)

fredag 13 maj 2011

Jobb

Måste bara få berätta att jag fått jobb!! :)
Måndag morgon 16/5 ska jag stämpla in 07:00! Ska bli kul att få komma igång att börja jobba igen.

På VC vart det att skicka remiss, men om den blir beviljad eller ej återstår att se...

Träning hans inte med... men fått ett jobb!!

Ha en fin kväll!!

torsdag 12 maj 2011

-40 kg på 8:a månader

Igår var det dags för coach möte på Itrim, hade med mitt kollage och visade upp! Ska modifiera om det lite, så ska jag visa upp det igen. Så har en månad på mig att fixa det. Var även vägning, gick bra.. deras våg visade också -40 kg *ler* Helt sjukt, -40 kg på 8 månader!! Så om 1 månad är det dags för 9 månaders uppföljning! Då kommer jag lägga ut nya siffror... Så ni får hålla er till tåls. Tänkte även då lägga in som en tabell så ni kan se vad som skett varje 3 månaders intervall.
Det var även gruppträff, vi är några tappra deltagare...många har fallit bort under tiden som varit. Pratade om självförtroende och självkänsla, våga tro på sig själv! Ett bra grupp möte.

Imorgon fredag är det dags för VC besöket, så spännande det ska bli och se vad dom säger!! Ska även till PEMA, lika spännande där och se om dom har ett jobb till mig :)

Lördag är det Bob Marleys minneskonsert här i byn, så då går vi in i dimman ;) hehe Så kl 18:00 blir det att kolla på Kalle Baah =) Kommer säkerligen gå dit någon mer vända under dagen och lyssna lite.
Blir lugnt för min del, får festa loss på en choklad shake ;)
Gott det med!
Blir även att fixa med husvagn och bil,
de ska besiktas på tisdag!


Nästa vecka är det fullt upp varje dag! *pust*

Ni Norrköpings töser är väl med på Måndag och springer/går Vår Ruset?? Jag ska delta ialf! =) Ska bli kul och spännande det med, mitt första lopp!

Innan idag då lillan var på dagis så målade jag klart väggen ute på altanen. Lyxade till det med en sallad ifrån pizzerian, en smarrig räksallad...åt hälften av den. Får äta resten till lunch imorgon! *mums*

tisdag 10 maj 2011

Lycka lycka

Lycka nr 1: Ni som följt denna blogg vet att jag gått ner 26-28 kg förut, innan jag flyttade ner. Köpte då på mig lite kläder eftersom jag skulle ner mer. Men så vart det ju inte, gick upp allt och lite till... Köpte ialf ett par vad långa somriga svarta byxor, så har alltså aldrig kunnat haft dom. Men igår tänkte jag, tar fram dom och provar.. storlek (HM) 46..döm om min förvåning nu när jag kunde stänga dom! Och dom sitter bra!! Vilken LYCKA!! =) Sommaren räddad! *ler*
Sen kan man ju undra varför det ska skilja så mycket i storlekar ifrån märke till märke..
En annan sak också, fick på mig ett par L.O.G.G byxor storlek 44, men dom satt som korvskinn! Så när dom sista kg är borta kanske dom sitter bra ;)


Lycka nr 2: Är att vågen hemma på morgonen visade att jag nu gått ner totalt 40 kg *ler* Är så glad och nöjd över det jag presterat! Så nu är det 7 kg kvar som ska bort!!

Imorgon onsdag får vi veta vad vågen på Itrim säger om övriga sakerna i kroppen som den mäter, fett, vatten osv.. Så återkommer imorgon med lite siffror... eller om ni får hålla er till tåls när det är dags för 9 månaders uppföljningen...hehe.
.

Jag och dottern har precis ätit mat, kyckling, broccoli, blomkål och curry sås.. Jag hade på lite sweet chili sås, bra med lite hetta för att öka förbränningen lite ;)

måndag 9 maj 2011

Nu J*vlar kör vi!!

Får lägga på ett kol nu OM jag ska komma i mål!! Så nu jäklar kör vi!! Är ni med mig?? Stämplade in 07:00 på Itrim imorse och tränade! Okristligt tidigt för en annan ;) Men så får man göra om man ska få dagen att gå ihop, och sambon ska jobba eftermiddag..

8 kg kvar att få bort! Tänk så fokuserad man är på dom 8 kg för att komma i mål! Att man har 39 kg i bagaget som är borta, det har man redan tappat bort! 

8 kg på 4 månader! Det måste gå!! Trotts där emellan kommer 2 st 40 års kalas, midsommar/sommar! Så måste jag få detta att funka! Vill komma i mål, vill lyckas!! Få känna att jag kan! Och jag fixade det!!
Jag ska, jag vill, jag kan!! (Ska försöka) Dit jag kommer är ett stort lyckande!


Så vad säger ni?
Är ni med mig och kör in i det sista??
Heja heja oss!!



söndag 8 maj 2011

4 år

Jösses vad helgerna springer på...

Fredagen var vi in och handlade lite, K-Rauta och köpte köksbelysningen, Ica Maxi och köpte lite basik saker vidare till Max så sambon fick mat sen ner till Media Markt och kollade. Var jippo helg där, så såg Swingfly upapträda på scenen.

Lördagen var vi hemma på FM.. Eftermiddagen så åkte vi ut till dotterns farfar och hälsade på! Han har fått komma hem ifrån sjukan, skönt det ialf! Men nu är han "fast" hemma, då han inte får köra bil.. Fikade och pratade och njöt av solen, sen tog jag och sambon med dottern på en promenad i vagnen. Så farfar fick vila sig lite, så när vi väl kom tillbaks så packa vi ihop och åkte hem och grillade. Så gott och smarrigt det var! =)

Idag
söndag har vi jobbat hemma i köket på förmiddagen, fått upp lite fler skåp. På Eftermiddagen så åkte vi in och tog ett varv runt strömmen, så fikade vi på Café Färgargården som ligger vid strömmen. Sambo och dotter fika våffla och jag kaffe =) Var en trevlig och mysig promenad! Skönt att komma iväg allihopa och göra nåt tillsammans. Hemma sen så slängde jag ihop en fruktsallad och kesella lätt till med vaniljsocker i =) Tog det istället för en choklad shake ;)

Idag firar jag och sambon 4 år tillsammans! Grattis till oss!!

Snart börjar en ny vecka:
  • Måndag = Träna pulspass
  • Onsdag är det träff med coachen på Itrim, ska då visa upp mitt kollage och så blir det att väga mig. Ska träna också, sen blir det gruppträff!
  • Fredagen innebär VC besök och se hur det går

Blir även så glad för alla goa och peppande kommentarer ni ger!
Kul att följa andra som gör lika dan resa som en själv!
Vi är så duktiga som kämpar på!! Så Grattis till oss alla!! =)


Ha en fin söndagskväll alla! =)

fredag 6 maj 2011

Ur gängorna...

Igår var jag och svettades på Itrim, så gött det va med ett pulspass =)

Var även en räddare i nöden troligtvis! Min goa kompis och hennes man skulle åka utomlands.. Men när dom står vi incheckningen upptäcker dom att hennes pass gått ut.. Så jag satte mig i bilen åkte förbi hemma hos henne och hämta upp plånbok och vidare till Norrköpings flygplats! Så hoppas det löste sig för henne och att hon inte behövde vända när hon kom ner! *hoppas hoppas*

Golvet i köket är nu helt klart, och sockel på plats vid bänken.
Högskåpet är ihop byggt, men innan det helt kommer på plats måste vi tapetsera en våd.. Men ska tapetsera resten också när vi ändå håller på. Så snart är det bara el och kakel kvar :)

Idag är jag helt ur gängorna.. snäser och går på.. Känner mig upp hängd och ned släppt.. Men det har en orsak, kvinnliga problem på G..men då är det ialf ingen som "boar" där inne.. hehe    Och med detta tillhör att kroppen och hjärnan skriker, GODIS, LÄSK, CHIPS, DIP mm En såndär tycka synd om sig själv dag i soffan och svulla och se på film/tv! Men NÄÄÄÄ, jag ska INGET ha!! Så det så jäkla kropp!! Om du ska bli fin, så får du lida pin ;) Där fick du kropp!! Här är det JAG som bestämmer!! *punkt*

Just nu sover dottern gott uppe i sin säng, så vi funderar på om vi ska åka in och göra Peking då hon vaknar.. Vi får la se vad det blir..

Ha en fin dag alla!!

onsdag 4 maj 2011

Köks golv

Tjoho, äntligen började golvet i köket att läggas *ler* Vi hann nästan lägga hela golvet då lillan var på dagis. Vi får fortsätta imorgon, då hon ska dit igen =) Konstigt nog tar allt så mycket längre tid då hon ska vara med och (s)hjälpa till ;)

Så det har vi jobbat med idag...


Nya golvet till vänster och då det gamla till höger...

tisdag 3 maj 2011

Invigd

Igår var det måndag, och ett efterlängtat och saknat Pulspass vart av!! Men *pust* så jobbigt det va, va man tappar kondisen fort! Men skönt va det ialf, få svettas lite! =)

Idag Tisdag har jag vart och träffat min kusin, som äger en Hudvårds salong i Oxelösund. Suttit och prata och ätit god sallad lunch ihop. Sen fick jag en oskön benvaxnings behandling.. ;) Så nu är jag invigd i den. Varit skönt att få komma iväg utan barnet och bara vara. Hon har vart på dagis och busat och lekt...och hennes pappa fått lite egen tid hemma.

Fick reda på nu ikväll att dotterns farfar ligger inne på sjukan igen för en propp i hjärnan =( Ni som följt denna blogg vet att han legat inne för det innan då han slog omkull på en isfläck i våras och fick en blödning i hjärnan..
Så han måste krya på sig!! *stackarn*

Imorgon onsdag blir det handla köksbänks belysning och göra ett Pulspass!! Sen är det dags att börja lägga golv, så vi kommer nånstans i köket!! Ska bli skönt då det är klart!!

söndag 1 maj 2011

Helgen

Dessa nätt helger suger verkligen..fy så trist det är! Sambon jobbar 2 st 12 timmars nätter..börjar 18-06, sover till typ 16:30 äter lite och går och jobbar.. Så jag och dotter haft hemmet för oss själva kan man säga. Men nu är han ialf iväg och jobbar sista natten för denna gång..
Så valborg för mig satt jag hemma i soffan och gjorde inget alls.. Dottern och jag satt och gosa när hon ville, men vid 20 så åkte hon i säng, sen vart det tv för hela slanten..

Idag har det regnat och haglat lite och vart kallt, så vi hållit oss inne.

Imrogon Måndag ska JAG TRÄNA!! *HURRRRA* Ska bli så nice och träffa dom andra och få svettas lite =)


Tisdag ska jag ha en dag med min kusin, ska nog passa på att få en behandling då jag träffar henne. Hon jobbar på en hud salong! www.hudhalsan.nu

Ska bli trevligt att få en dag för sig själv!! *Behövs*

Har fått en ide/tanke i hjärnan som jag inte kan släppa.. Så får det nog bli... Mamma som tänkte tanken först.. Så kanske man ska lyssna på mamma för en gång skull ;) *Älskar dig Mamma*