Grönpepparbiff med grillad fänkål

En god biff sitter alltid bra och älskar
du grönpeppar är detta rätten för dig.
2 portioner

2–3 fänkål
2 biffar av nötkött, t.ex. ryggbiff, ca 125 g styck
salt
nymalen svartpeppar
1 msk olivolja

Sås:
1 dl lätt crème fraiche
1 msk grönpeppar i lag
1 msk japansk soja
1 tsk citronsaft

1/2 påse blandad grönsallad

Bönröra när du går på Handfast:
1 burk blandade bönor, à 400 g
1/2 finhackad rödlök
2 tsk citronsaft
2 msk hackad bladpersilja
salt och nymalen svartpeppar

1. Skär fänkålen i klyftor. Grilla eller stek i olja tills den börjar mjukna. Stek biffarna i samma olja. Salta och peppra. Lyft upp kött och fänkål ur pannan.

2. Häll crème fraiche i stekskyn och låt koka upp med grönpeppar, soja och citronsaft.

3. Blanda sköljda och avrunna bönor med finhackad rödlök, citronsaft, persilja, salt och peppar.

Servera med grönsallad.

På din tallrik

Handfast-minus:
Lägg upp 1 handflata biff, toppa med 2 msk sås, servera med 2 knytnävar fänkål och 1 knytnäve sallad.

Handfast:
Lägg upp 1 handflata biff, toppa med 4 msk sås, servera med 1 knytnäve fänkål, 1 knytnäve salla och 1 knytnäve bönröra.