Kyckling med ingefära och lime

Om du älskar det asiatiska köket blir det här din favorit.
Lime, chili, soja och ingefära ger en härlig sötsyrlig smak.
Det heta tillbehöret, gurksalladen, är pricken över i.
2 portioner 
ca 250 g kycklinglårfiléer
1 tsk färsk riven ingefära
2 tsk sweet chilisås
1 limefrukt
2 msk japansk soja
salt

Asiatisk gurksallad:
1 stor gurka
2 salladslökar
1 röd chilifrukt
1/2 kruka koriander
2 msk risvinäger
1 msk asiatisk fisksås
1/2 msk socker

1. Börja med gurksalladen. Skär gurkan i små tärningar eller bitar. Skiva salladslöken. Kärna ur chilifrukten och skär den i tunna ringar. Plocka korianderbladen.

2. Rör ihop vinäger, fisksås och socker. Vänd ihop alla ingredienser till
salladen och låt stå en stund och dra till sig smakerna.

3. Sätt ugnen på 175°. Rör ihop ingefära och sweet chilisås. Fyll
kycklinglårfiléerna med blandningen och en limeskiva med skalet kvar.
Strö över 1/2 tsk salt.

4. Rulla ihop filéerna och fäst med en tandpetare. Bryn runt om i en

stekpanna. Lägg kycklingbitarna i en ugnssäker form, droppa över soja
och limesaft. Stek i ugnen 20–30 min. Kolla med sticka att köttsaften
är klar.

På din tallrik

Handfast-minus:

Lägg upp en handflata kyckling. Servera med två knytnävar gurksallad
och en knytnäve lättkokta sockerärtor.

Handfast:
Lägg upp en handflata kyckling. Servera med en knytnäve gurksallad, en knytnäve lättkokta sockerärtor och en knytnäve kokta äggnudlar.

Tips: Gurksalladen är ett lite hett tillbehör med alla de asiatiska smaker
som passar till det mesta som behöver lite sting, exempelvis grillad
kyckling, kött eller kikärtsbiffar.